יום ראשון, 27 באפריל 2014

בראוניזזזז

מאז היותי ילדה קטנה אני יודעת דבר אחד בראוניז=אושר. אבל מה לעשות שבראוניז פשוט לא בריא. היום אחלוק איתכם
מתכון מ-ד-ה-י-ם ובריא שאפילו הקטנה לא מפסיקה לזלול!

מצרכים:
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת  אפייה
1 כוס קקאו
2 כפות אגוזי מלח קצוצים דק( כמעט כמו אבקה אפילו)
0.5 כוס דבש/סילאן
2 ביצים גדולות
1 כף תמצית וניל
0.5 כוס רסק תפוחים(ניתן לקנות או להכין מ2 תפוחים, קצת מים על אש קטנה מכוסה לחמש דקות ואז למעוך עם מזלג או מועך תפוחי אדמה)
0.5 חבילה(100 גרם) שוקולד מריר
0.5 חבילה (100 גרם) שוקולד לבן
הכנה:
מחממים תנור ל185 מעלות. מרססים תבנית של 8 על 8 (או 3 תבניות אינגליש קייק) בספריי שמן. מערבבים את הסודה לשתיה, האגוזים, אבקת האפייה והקקאו בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, רסק התפוחים דבש/סילאן, תמצית וניל והשוקולדים(משאירים קצת מהשוקולדים לקישוט). מאחדים את שתי הקערות ושופכים לתבנית. מפזרים מעל את השוקולד שנשאר ומכניסים לתנור ל25-35 דקות. מחכים שיתקרר וחותכים לחתיכות. בתיאבון!

מנת הגשה: 30 בראוניז
ערך תזונתי לחתיכה:
קלוריות: 50
שומנים: 1 גר
פחמימות: 10 גר
חלבונים: 1 גר
סיבים תזונתיים: 0.75 גר

אין תגובות:

פרסום תגובה